“Het was de eerste keer dat ik een coachsessie met een hond heb gehad. Ik had er vertrouwen in omdat ik weet dat dieren heel goed kunnen aanvoelen wat er in een mens omgaat en daar duidelijk op kunnen reageren zonder mentale of sociale remmingen.

In het begin dacht ik dat de focus zou komen te liggen op Kobus maar dat was helemaal niet het geval. Ik kon aan de slag met mijn coachvraag en als Kobus ergens op reageerde dan was dat op het juiste moment.”

Freek, 50

“…..Het was er fijn en door Kobus zijn aanwezigheid voelde ik me nog meer op mijn gemak. Ik moet mezelf meer gaan accepteren, Monique heeft me een fijn startpunt gegeven.”

Rosa, 19

“Ik vond het heel verrassend, ik wist niet goed wat ik kon verwachten, maar door de hond had je wat afleiding en het onderbrak de gedachten op een prettige manier. Door de oefeningen met de hond, kwam ik meer in mijn kracht te staan.”

Annemiek, 49

“Nieuwe ervaring, bijzonder om te ervaren dat Kobus reageerde op mijn non-verbale gedrag. Mooi om mee te maken. Ik denk dat Monique en Kobus veel mensen kunnen coachen. Monique had een fijn luisterend oor, zonder oordeel.”

Kirsten, 35

“Erg leerzaam. Toen ik tijdens de sessie rustiger werd, waren de honden ineens veel meer op mij gefocust….Ik heb me nooit gerealiseerd, dat hoe je in je lichaam zit zoveel effect heeft op het gedrag van honden. Ik ben me bewuster geworden dat ik te veel nadenk en te weinig met mijn gevoel bezig ben.”

Madelief, 19