Wij als mensen met elkaar, met de dieren en met de natuur om ons heen, zo ook ons hoofd met ons lichaam. We leven echter in een tijd, dat we die connectie(s) vaak niet meer (helder) hebben. Dat leidt ertoe dat veel mensen (te veel) in hun hoofd zitten en te weinig kunnen voelen. Belangrijk is om een stuk bewustzijn te ontwikkelen, waarin voelen en denken (weer) met elkaar in evenwicht kunnen komen.Wanneer je bij je eigen gevoel kunt komen, bij je basis, kun je weer groeien en structuur geven aan je leven en de uitdagingen die zich daarin voordoen, zoals opvoeden met extra uitdagingen….

Daarom een hond als collega! De Hond IS gewoon in het NU, zonder woorden en dat komt binnen. De communicatie tussen mensen vindt veelal plaats op het niveau van gesproken taal. Wij communiceren heel omslachtig, onze vele woorden passen vaak niet bij wat ons lijf uitstraalt. De hond leest die 80% lichaamstaal precies wel af, wat wij ook in woorden eruit flappen, en weet vaak al wat we voelen voordat wij ons dat zelf beseffen. En een hond geeft je met zijn gedrag gelijk en eerlijk antwoord, heeft de verborgen agenda niet, maar die van ons vaak wel door. De hond draagt verder bij aan een sfeer van acceptatie, gemoedelijkheid, vertrouwen in de sessies en speelsheid waar nodig…….

Wat houdt dat concreet in? De hond is aanwezig tijdens onze sessies. Als rustpunt, 'luisterend maatje' en als 'spiegel'. Ik laat je verschillende oefeningen met hem doen, waarbij geen goed of fout bestaat, alleen een uitwisseling tussen twee levende wezens. Dit geeft inzichten in tal van coaching thema's: Empathie, Projectie, Leiding nemen, Loslaten, Grenzen aangeven, Omgaan met afwijzing en Samenwerken.... om maar eens een paar te noemen.

Als coach faciliteer ik dit proces, kijk ik dus naar de client, maar ook naar de hond, en naar hoe beiden op elkaar reageren. Daar zit belangrijke informatie in, waarmee ik weer verder kan met de client… In ‘coachen met de hond’ is dat de kracht! Minder praten, meer voelen en ervaren. Dingen die je in je hoofd stuk hebt geanalyseerd, in je lijf gaan voelen. Daar is niks zweverigs aan, het is namelijk ons ‘natuurlijk bewustzijn’. Een antwoord komt dan eigenlijk altijd. Samen met Kobus, help ik je dat stukje verbinding (weer) te voelen met jezelf en de wereld om je heen. Kobus en ik werken ook graag in de natuur, tijdens een wandeling. Want dan komen mooie inzichten naar boven en kunnen we vaak beter voelen, ervaren en metaforen gebruiken om ons verhaal meer kracht mee bij te zetten.

Ben je op zoek naar een stuk coaching en benieuwd of deze vorm iets is voor jou? Neem gerust contact met ons op voor een gratis intake!