Afgestudeerd als pedagoog aan de Universiteit van Utrecht, realiseerde ik me al dat ik mensen en kinderen adviseren en begeleiden in de opvoeding super mooi vind. Naast mijn gevolgde opleidingen en jarenlange eigen ervaring met autisme en heb ik door de jaren heen brede sociale werkervaring opgedaan: o.a. in de kinderpsychiatrie, medisch kinderdagverblijf en in leefgroepen van meervoudig beperkte kinderen. Zowel met de kinderen zelf als met hun ouders.

Na mijn studie pedagogiek verhuisde ik destijds een paar jaar naar het buitenland, waar ik ook als vrijwilligster met straatkinderen, dakloze tienermoeders en gedetineerden heb gewerkt. Vervolgens kreeg ik (o.a. aldaar) kinderen, waarvan 1 reeds jong gediagnosticeerd werd met autisme. Van de ‘Nederlandse Vereniging voor Autisme’ lid geworden, volgde ik allerlei Autisme cursussen en werd ook daar vrijwilligster, onder andere ‘informatie en advies’ geven op het inloopspreekuur bij stichting MEE, het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten en leiding geven aan een gespreksgroep. Ook heb ik een aantal keer lessen “Autisme” mogen verzorgen voor toekomstig pedagogisch medewerkers op het Mbo.

De diagnose van mijn zoon was voor mij zo uiteindelijk een mooie verdieping in de wereld van autisme. In de privésfeer merkte ik al dat mensen mij graag benaderden om hun hart te luchten of advies te vragen over opvoeding en autisme. Ik wist dat ik iets wilde met al deze kennis, maar kon er geen vinger op leggen. Totdat ik een opleiding tegenkwam waarbij alles op zijn plek viel. Al deze jaren van (levens)ervaringen opgeteld combineer ik nu met deze laatst gevolgde opleiding ‘Dog Assisted Coaching’ bij Pets4care. Coaching met de hond als collega, co-coach…...

>> De gevolgde coachopleiding bij Pets4care